Johnny Jungle, dé Eco Social Shop met een missie.

Johnny Jungle, dé Eco Social Shop met een missie.

Wij vinden dat duurzame en ethisch verantwoorde producten de norm horen te zijn in plaats van de uitzondering. Daarom zijn wij er dus, Johnny Jungle: een webshop met een missie! Wij willen graag verandering brengen in de manier waarop we kopen. Ons assortiment biedt een breed scala aan duurzame essentials voor thuis, reizen en (zakelijke) geschenken, altijd met respect voor mens, dier en milieu. Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om een blijvende impact te maken – zowel voor de makers als voor de toekomst. Zo maak je makkelijk een duurzame keuze, zonder in te leveren op kwaliteit of stijl.
In deze blog nemen we je mee in het ontstaan van Johnny Jungle, op wie we ons richten en vertellen we over onze belangrijkste kernwaarden; het fundament van onze winkel.


Hoe het begon

Tijdens de voorbereiding van een reis in 2019 begon een zoektocht, wat al snel veranderde in een fascinatie. Waarom is het zo moeilijk reis essentials te vinden die niet alleen duurzaam, maar ook eerlijk geproduceerd zijn? Er is zoveel bekend over kinderarbeid en slechte werkomstandigheden en toch zijn bedrijven hier nooit transparant over. En wij als consument laten ons zo gemakkelijk verleiden tot aankopen op grote e-commerceplatformen, terwijl we vaak al twijfelen over de herkomst én de kwaliteit? Waarom bestaat er nog geen eerlijk en duurzaam alternatief.

De wens ontstond om zelf dit alternatief te zijn. Zo werd als snel na de reis Johnny Jungle geboren, de Eco Social Shop. Gestart als webshop voor duurzame en eerlijke reisproducten, maar met snelle uitbreiding naar meerdere lifestyle categorieën, zoals werk, wonen, sport en geschenken.
Dat er grote behoefte is aan dit alternatief blijkt wel uit de grote, en nog steeds groeiende, vraag vanuit ook de zakelijke markt. Jaarlijks worden enkele duizenden werknemers en relaties verrast met een cadeaubon, kerstpakket of geschenk van Johnny Jungle!

Voor wie is Johnny Jungle – Eco Social Shop

Eigenlijk zijn we er voor iedereen die ook behoefte heeft aan een sociaal duurzaam alternatief en graag willen bijdragen aan een mooiere samenleving. Want dat is precies wat wij met Johnny Jungle makkelijker willen maken. Onze collectie bestaat uit fijne, kwalitatieve spullen die vanzelfsprekend duurzaam en ethisch verantwoord zijn. Met zorg geselecteerd en getest en met onze kernwaarden als uitgangspunt. 

Of je nu heel eco wilt gaan samenwonen, op solo-wereldreis gaat met een zo klein mogelijke voetafdruk. Of gewoon ethisch verantwoord je werknemers een blijvende impactvolle waardering wilt geven. Wij bieden een goede basis; kwalitatieve essentials die jouw leven mens- & milieuvriendelijker maakt. 


Ons fundament van kernwaarden

We bieden een zo goed en transparant mogelijk alternatief ten aanzien van het huidige marktaanbod. We zijn heel selectief bij het samenstellen van onze collectie. Dit betekent kritisch zijn op zowel de kwaliteit als de herkomst van een product.
We houden rekening met de belangrijkste aspecten die ons leven vormen: mens, dier en onze planeet. Want wij vinden dat je die alle drie moet beschermen tijdens de productie en verkoop van een product.

Vanuit deze gedachte zijn onze 5 kernwaarden ontstaan, ze vormen samen het fundament van Johnny Jungle. Hieronder vertellen we welke kernwaarden dat zijn, wat elke kernwaarde inhoudt en waarom deze zo belangrijk voor ons is.


Eerlijk & Sociaal

Bij ons staat ethische verantwoordelijkheid voorop. We zorgen ervoor dat elk product wordt vervaardigd onder eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden die voldoe n aan de Europese normen. Dit betekent dat onze producenten een eerlijk loon ontvangen, werkuren hebben die in balans zijn, en werken in een veilige omgeving.
We hechten veel waarde aan sociale impact. Daarom kiezen we ervoor om zakelijke pakketten te laten verpakken door een sociale werkplaats, zodat we lokaal een positieve bijdrage leveren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen.
Daarnaast kun je met onze giftcard niet alleen voor duurzame producten kiezen, maar is het steunen van een goed doel ook een mogelijkheid. Jouw donatie wordt volledig overgemaakt naar het gekozen doel. Op deze manier draag je bij aan een betere wereld, zowel door bewuste aankopen als door waardevolle bijdragen aan de gemeenschap.


Duurzaam - een kleine voetafdruk

Duurzaamheid is een veelgebruikte term. Voor ons betekent duurzaam vooral het minimaliseren van de negatieve impact op onze planeet. We willen sterke, gifvrije en milieurvriendelijke producten, met een lange levensduur. Dat betekent dat ze niet al na 6 maanden uit elkaar vallen. We kijken niet alleen naar de functionaliteit, maar ook naar de gebruikte materialen. Deze zijn bij voorkeur van gerecyclede of biologische grondstoffen. We maken altijd een bewuste afweging, ook wanneer we kiezen voor plastic. Dan kijken we naar de levensduur van het product, de functionaliteit en of het een betere vervanger is van een wegwerpartikel.


Essentieel, kopen wat je écht nodig hebt

Bij Johnny Jungle bieden we een zorgvuldig geselecteerd assortiment van essentiële producten die waarde toevoegen aan iemands leven. We kiezen vooral items die praktisch en nuttig zijn, met een focus op kwaliteit en duurzaamheid, omdat we denken dat we op die manier grootste impact kunnen maken. Een blijvend en nuttig geschenk uit de collectie van Johnny Jungle straalt duurzaamheid, eerlijkheid en kwaliteit uit. En product met jouw logo, maar die vervolgens niemand gebruikt heeft per definitie minimale waarde.


Klantgerichtheid voor een keuze met vertrouwen

Johnny Jungle is een webshop maar dan wel een met de service van een speciaalzaak! Doordat de producten zorgvuldig worden selecteren weten wij ook precies wat we in huis hebben en waarom we juist dát product hebben gekozen. We vinden een persoonlijke benadering belangrijk en maken graag tijd voor jouw vragen. Wil je een grotere oplage geschenken inkopen? Ontvang een sample, zodat je met extra vertrouwen je keuze maakt.
We willen een winkel zijn waar je een goed gevoel aan over houdt. Eén aanspreekpunt, één factuur, makkelijk bereikbaar. Een snelle en betrouwbare ondersteuning bij al je vragen en behoeften, omdat een goede service bijdraagt aan het maken van een juiste duurzame keuze.

Eerlijkheid & transparantie

Tot slot willen we een platform zijn dat vooral eerlijk en transparant is. We staan altijd in goed contact met de producent en de leveranciers. De prijzen de jij ontvangt, zijn de eerlijke prijzen die van ons gevraagd worden. We willen transparantie op elk gebied.
We proberen met onze producten en missie te overtuigen en niet via een andere manier. We willen niet met de vinger wijzen of je heel erg sturen. We vinden het belangrijk dat jij als consument of zakelijke klant de keuze kunt maken of het product wel of niet past bij jouw behoeften.

Daardoor proberen we je ook niet bewust te verleiden om een product te kopen. We gebruiken bijvoorbeeld uitsluitend hele prijzen. Dus geen €14,95, maar gewoon €15. En je kan bij ons niet achteraf betalen via Klarna. Al zou ons dit waarschijnlijk meer verkopen genereren, we weten ook dat dit voor sommige mensen financiële problemen kan veroorzaken.

Op deze manier proberen we een eerlijk, vriendelijk en transparant platform te zijn waarop je met vertrouwen alle essentials kunt vinden die je nodig hebt en die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en natuur.

Door dit fundament van kernwaarden is Johnny Jungle een eerlijk, vriendelijk en transparant platform waarop je met vertrouwen alle essentials kunt vinden die je nodig hebt en die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en natuur.


De toekomst van Johnny Jungle

Ons doel is om een positieve impact te maken en eerlijke duurzame producten makkelijk toegankelijk maken voor bedrijven en consumenten. Ons uiteindelijke wens is om een complete collectie te kunnen bieden waarbij je alle essentials kunt vinden voor elk aspect van je leven. Voor thuis, in je badkamer, tijdens je vakantie of op je werk. En dat natuurlijk op een Johnny Jungle manier.

Naast de webwinkel groeien we ook als waardevol podium waar we delen over alles wat bij een sociale, duurzame samenleving hoort. Kijkend naar de mensen en hun gezondheid, dieren, planten en onze planeet. En misschien, heel misschien kunnen we zo iemands koopgedrag zelfs een beetje veranderen en kijken naar wat écht belangrijk is in het leven.
Wil je meer informatie? Bel ons op via 020 7009829 of stuur een mailtje naar hallo@johnnyjungle.nl.


×